Altijd makkelijk: alle filmpjes onder elkaar, dat kijkt lekker weg. En dan ook nog de laatst geplaatste bovenaan ! (Waardoor de meest unieke dan wel weer helemaal onderaan staat...) . In totaal al ruim 67 minuten bewegend beeld, waarvan nummer 6, 7, 8, 9 met geluid. Om weer terug te gaan naar de site: kies een onderwerp uit het menu.

Heb jij ook nog bruikbare super 8 filmpjes met Wim erop? Lever ze aan en ik zet ze voor je op DVD (nadat ik de bruikbare stukjes op de site heb gezet!) De iets nieuwerwetsere VHS banden zijn ook welkom !


  1975 Her-opening Wijnakker Mode
Heel veel bekende Schaijkse minse in dit filmpje: Familie, deftige mensen tijdens de opening door Burgemeester Schouten en vooral veel personeel uit die tijd. Iedereen hielp mee om de Modezaak aan de Pastoor van Winkelstraat piekfijn in orde te maken. Kijk ook hier naar de kapsels, de kleuren, de kleren en de brilmonturen... (3:46 min)

V-0016 > o.a. in beeld: Maria Griffioen-Wijnakker, Doortje, Gerry, Roos Wijnakker-Brouwers, Clemens van Rijthoven, Jozien Wijnakker, Gerard Oliemeulen, Bernadette Oliemeulen, Jan Schuts, Gerrie van Rijthoven-Wijnakker, Burgemeester Schouten, Jan WIjnakker (Broer van Wim), Wim Wijnakker, Dolf Kuipers, Jo Manders, Elianne WIjnakker, Jas van Dorst, Cees van Son, Paula van Eerd-Brouwers, Willie en Thera Brouwers, Harry en Piet van Boekel, Henriette Wijnakker, Frans en Diny Kouwenberg, Henk Ruijs, Diny Ruijs, Gerrie van den Elzen, Heeroom Martien Brouwers en vele anderen...

  1973; Wim en Roos in de winkel
Een prachtig tijdsbeeld: De woninginrichtingszaak van Wim en Roos anno 1973 (alweer 35 jaar geleden). Met wat familie en veel Schaijks personeel in beeld. De kleuren, de kleren, de het assortiment, ongelofelijk hoe snel de tijd dan gaat.... Filmpje van maarliefst 7 minuten !

V-0015 > (eerder vergeten te nummeren) o.a. in beeld: Henk Ruijs, Wim Wijnakker, Roos WIjnakker Brouwers, Henry Verstraten, Gerard Oliemeulen, Jozien Wijnakker, Bas Griffioen, Diny Kouwenberg.

  Optocht 1974 - 1980 - 1981
Cor Danen had al snel enkele super 8 filmpjes aangeleverd, maar om die op de computer te krijgen kostte wat moeite. In de kerstvakantie wat tijd vrijgemaakt om het zelf over te zetten (videocamera naast projector zetten en afspelen/opnemen; amateur kwaliteit, maar bruikbaar. Filmpje 15 is bijvoorbeeld professioneel gedigitaliseerd; die flikkert helemaal niet waardoor de compressie minder aan kwaliteti inlevert.). Het resultaat is toch een mooi filmpje van 3 jaar optocht, waaruit ik de stukjes prinsenwagen met Wim erop heb geselecteerd. (1:45 min)

V-0014 > Onder andere in beeld zijn: Wim Wijnakker, Eric Langendijk, Ger van Gaal, Frans van Boekel, Ton Griffioen.

  1960-1974 Compilatie 2 - Wim tijdens de carnaval
Nog meer fragmenten: veel prinsenwagens, hossen, besneeuwde optochtroute, onderscheidingen et cetera. (5:30 min)

V-0013 > Onder andere in beeld: Wim Wijnakker

  1960-1974 Compilatie 1 - Wim tijdens de carnaval
Dokter Langendijk filmde erg veel, ook tijdens de carnaval. In dit filmpje van bijna 10 minuten een compilatie van momenten waar Willemke De Moesnar in voorbij komt. Eigenlijk zou alles online beschikbaar moeten zijn, maar het is wel heel veel... Dus geniet hier alvast van zou ik zeggen... Het is vooral materiaal van 1960 tot 1974 ongeveer... (6:34 min)

V-0012 > Onder andere in beeld: Wim Wijnakker

  Bonte Avond 1973?
Bonte Avond in het Moesland met onder andere Wim en vele anderen. Dit komt uit het archief van Dokter Langendijk : Dubbel-8 smalfilm, naar VHS, naar HDD, naar DVD, naar Quicktime, naar Youtube > Matige kwaliteit dus door alle conversies... Zou mooi zijn als dat hele archief een keer goed gedigitaliseerd kon worden, want er zit veel mooi materiaal tussen; ik haal alleen de stukjes van Willemke eruit. Ondanks de matige kwaliteit geeft het wel een mooi tijdsbeeld. (3:17)

V-0011 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker als Boerke voorop het podium. De nar-figuur aan het eind wordt gespeeld door iemand anders.

  Optocht 1975
De man die het meest gefilmd heeft rond deze tijd is Dokter Langendijk. In het archief van 'de stichting' zitten vele uren materiaal van vroeger. Hier een filmpje van de prinsenwagen in de grote Moeslandse optocht. Zijn zoon is Prins in 1975 en 1976. Wim staat voorop de wagen te zwaaien naar zijn eigen huis, van waaruit menig optocht is gefilmd. (0:29 min)

V-0010 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Eric Langendijk

  Afscheid 1982 - Deel 4 > Laatste toespraak
Als laatste wil Wim zelf nog even de microfoon; zijn toespraak op rijm eindigt met een rondje voor de hele zaal... (5:25 minuten)

V-0009 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, Frans van Boekel, Jan Franken.

  Afscheid 1982 - Deel 3 > Burgemeester Vos
Burgemeester Vos van de toenmalige gemeente Schaijk neemt op een hele leuke manier afscheid van Willemke de Moesnar. (9:51 minuten)

V-0008 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, Frans van Boekel, Burgemeester Vos.

  Afscheid 1982 - Deel 2 > Zilveren Moesnar
Uit handen van zijn schoonzoon, Prins Toon den Uurste ontvangt Wim de zilveren moesnar > zijn eigen narretje is mooi verzilverd. Ook 'Moeder Roos' wordt bedankt ! (4:59 minuten)

V-0007 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, Frans van Boekel, Ton Griffioen.

 

Afscheid 1982 - Deel 1 > Versierselen en schilderij
Het narrepak gaat uit en de adviseurskleding mag aan, nu is het dan echt gedaan. Maar ook van dit officiele gedeelte weet Wim weer iets ludieks te maken... Namens stichting carnaval de Moeslanden heeft Jan Franken een schilderij gemaakt van Wim als nar. (7:47 minuten)

V-0006 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, Frans van Boekel, Jan Franken.


  Wim als Sinterklaas 1972
Net als vele vaders en opa's speelde ook Wim vroeger zelf de rol van Sinterklaas. Ook thuis weet hij de lach op zijn hand te krijgen. Uit het archief van Ton Griffioen. (1:07 min)

V-0005 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, hun kinderen en 'schoonkinderen'.

  Optocht 1981
Voorbereiding voor de optocht: hoe bestijg je zo'n aparte prinsenwagen nou eigenlijk? Tussendoor nog een shot van de jeugdcarnavalswagen en van 'de enige echte zonen van de prins'. Dat was een carnavalsliedje in die tijd... Uit het archief van Ton Griffioen. (2:43 min)

V-0004 > Onder andere in beeld zijn: Wim Wijnakker, Ton Griffioen.

  Moestour 1977
De familie Wijnakker maakt zich klaar voor de Moestour. Een deel lid van ut Kos Koier en een deel lid van De Oelewappers. Ook nog wat kleinkinderen in beeld en als laatste vertrekken Roos en Wim. De moestoer was altijd leuk: fiets versieren en speciale fietsen regelen. Halverwege was er voor iedereen een appel... Uit het archief van Ton Griffioen. (1:02 min) [ Bas Griffioen ]

V-0003 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Roos Wijnakker-Brouwers, hun kinderen Maria, Willie, Gerrie, Jet, Jozien en Willemke (sommigen met partner) en hun oudste 4 kleinkinderen: Bas, Willem, Roos en Aukje.

  Optocht 1970
Prins Dolf Kuipers was de man van tante Drientje, dus voor de familie gewoon Ome Dolf. In 1970 was hij Prins van het Moesland en dus kwam hij voor de optocht even bij Wim en Roos een goede bodem leggen voor de lange dag. Een mooi en typisch filmpje... uit het archief van Ton Griffioen. (1:56 min)

V-0002 > Onder andere in beeld: Wim Wijnakker, Dolf Kuipers, Roos Wijnakker-Brouwers.

  Optocht 1963
Een van de allereerste filmpjes van de Moeslandse Optocht en nog in kleur ook nog. De optocht trekt eerst langs 'De Peppele' en in een volgend shot rijden ze nabij 'De Oude Bowling'. Aan het eind van het filmpje trekt de optocht voorbij aan het huis van Wim en is hijzelf ook mooi in beeld. Deze film is hoogstwaarschijnlijk gemaakt door Johan van Eerd, een zwager van Wim. (1:50 min)

V-0001 > o.a. in beeld: Wim Wijnakker, Jacques Boutens